Vadelmamousse kakun väliin on raikas vadelmatäytteenä tai yksinkertaisesti sellaisenaan nautittavaksi. Tämä vadelmatäyte on ihastuttavan vaaleanpunaisen värinen, joka antaa kakulle lisäväriä.
Työkalut
- Tehosekoitin tai sauvasekoitin
- Vatkain
- Kattila
Vadelmamousse resepti
Average rating: 0 reviews
⏱Valmistusaika
4 h 10 min
⏳Paistoaika
5 min
⌛️Yhteensä
4 h 15 min
🍴Annoskoko
10-12
🍽 Ateria
Jälkiruoka
📈Vaikeus
Helppo
Ainesosat
- 450 g vadelmia (tuore tai pakaste)
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl liivatejauhetta
- 2 rkl kylmää vettä
- 3,5 dl kuohukermaa
Ohje
- Soseuta vadelmat soseeksi. Siivilöi sose siivilän läpi tasaiseksi.
- Lisää kattilaan vadelmasose, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua. Laita keskilämmölle, jonka jälkeen kuumenna noin 3-5 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua.
- Samalla kun seos kiehuu, sekoita erillisessä kulhossa kylmä vesi ja liivatejauhe keskenään.
- Kun vadelmaseos on paksuuntunut, lisää joukkoon liivateseos. Kuumenna, kunnes liivateseos on sekoittunut joukkoon.
- Laita vadelmaseos jääkaappiin jäähtymään, kunnes se on täysin jäähtynyt.
- Vatkaa kerma, kunnes muodostuu kiinteitä huippuja.
- Lisää kerman joukkoon puolet jäähtyneestä vadelmaseoksesta ja kääntele varovasti sekoittaen. Lisää loput seoksesta ja sekoita, kunnes se on tasainen.
- Jälkiruoaksi: Anna vadelmamoussen jähmettyä 2-4 tuntia jääkaapissa, jolloin se on valmiina syötäväksi sellaisenaan. Kakun täytteeksi: levitä vadelmamousse kakun väliin halutulla tavalla, jonka jälkeen anna jähmettyä ainakin 2-4 tuntia jääkaapissa.
Reseptin ravintosisältö per 100 g
Energia
201 kcal
Rasva
15 g
Hiilihydraatti
14,4 g
Sokeri
13,8 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,04 g
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Create your own review