Vaniljamousse kakun väliin on pehmeä ja maistuva täyte, josta voi helposti tulla suosikkitäyte. Jos valmistat vaniljamoussen jälkiruoaksi, liivatetta ei tarvitse lisätä.
Työkalut
- Kattila
- Kulho
- Vatkain
- Kauha
Vaniljamousse resepti
Average rating: 0 reviews
⏱Valmistusaika
5 h 30 min
⏳Paistoaika
10 min
⌛️Yhteensä
5 h 40 min
🍴Annoskoko
Jälkiruokana 4-6, täytteenä 8-12
🍽 Ateria
Jälkiruoka
📈Vaikeus
Keskivaikea
Ainesosat
- 600 ml kuohukerma
- 2 tl vaniljasokeria
- 40 g sokeria
- 2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3 liivatelehteä (jos mousse tarjoillaan jälkiruokana, tätä ei tarvitse)
Ohje
- Kaada kerma ja vaniljasokeri kattilaan. Sekoita ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kerma alkaa kiehua. Kun se alkaa kiehua, sammuta lämpö, peitä kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa noin minuutin ajan tasaiseksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon maissitärkkelys.
- Kaada kerma hitaasti kananmuna-sokeriseoksen päälle samalla sekoittaen kunnes se tasoittuu.
- Kaada seos nyt takaisin kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Keitä, kunnes seos on sakeutunut, mutta älä anna kiehua.
- Jos käytät liivatelehtiä, laita liivate kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan seokseen sekoittaen, kunnes ne ovat liuenneet.
- Siirrä vaniljamousseseos erilliseen kulhoon, peitä sen pinta muovikelmulla ja jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia.
- Vatkaa jäähtynyt vaniljaseos, kunnes pehmeät huiput alkavat muodostumaan.
- Kakun väliin: Levitä vaniljamousse kakun päälle ja laita jääkaappiin. Jälkiruokana: Kaada vaniljamousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin 4 tuntia tai yön yli.
Reseptin ravintosisältö per 100 g
Energia
302 kcal
Rasva
27 g
Hiilihydraatti
9,5 g
Sokeri
8,6 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,04 g
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Create your own review