Vaniljamousse kakun väliin

Vaniljamousse kakun väliin on ihanan vaniljainen täyte, joka maistuu hyvin myös jälkiruokana.

Vaniljamousse kakun väliin on pehmeä ja maistuva täyte, josta voi helposti tulla suosikkitäyte. Jos valmistat vaniljamoussen jälkiruoaksi, liivatetta ei tarvitse lisätä.

Työkalut

  1. Kattila
  2. Kulho
  3. Vatkain
  4. Kauha

Vaniljamousse resepti

Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

  • 600 ml kuohukerma
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 40 g sokeria
  • 2 suurta kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 3 liivatelehteä (jos mousse tarjoillaan jälkiruokana, tätä ei tarvitse)

Ohje

  1. Kaada kerma ja vaniljasokeri kattilaan. Sekoita ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kerma alkaa kiehua. Kun se alkaa kiehua, sammuta lämpö, peitä kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
  2. Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa noin minuutin ajan tasaiseksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon maissitärkkelys.
  3. Kaada kerma hitaasti kananmuna-sokeriseoksen päälle samalla sekoittaen kunnes se tasoittuu.
  4. Kaada seos nyt takaisin kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Keitä, kunnes seos on sakeutunut, mutta älä anna kiehua.
  5. Jos käytät liivatelehtiä, laita liivate kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan seokseen sekoittaen, kunnes ne ovat liuenneet.
  6. Siirrä vaniljamousseseos erilliseen kulhoon, peitä sen pinta muovikelmulla ja jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia.
  7. Vatkaa jäähtynyt vaniljaseos, kunnes pehmeät huiput alkavat muodostumaan.
  8. Kakun väliin: Levitä vaniljamousse kakun päälle ja laita jääkaappiin. Jälkiruokana: Kaada vaniljamousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin 4 tuntia tai yön yli.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
302 kcal

Rasva
27 g

Hiilihydraatti
9,5 g

Sokeri
8,6 g

Proteiini
4,1 g

Suola
0,04 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini