Kakun koristelu suklaalla on yllättävän helppo tapa luoda kakun ulkonäölle lisää kauneutta ja muotoja.
Työkalut
- Sulatettu suklaa
- Pursotinpussi ja pieni suutin (myös pakastepussi tai muut kotikonstit käyvät)
- Leivinpaperi
Näiden välineiden avulla saat helposti loihdittua erilaisia koristeita ja koristelutapoja suklaalla.
Suklaakoristeiden Valmistus Kotona
1.Suklaakiekot
- Sulata suklaa ja levitä suklaata pieninä kiekkoina leivinpaperille.
- Odota, kunnes suklaa on jäähtynyt ja kovettunut.
- Irrota kovettuneet suklaakiekot varovasti leivinpaperista ja asettele kakulle.
2. Suklaakieputukset
- Kasta haarukka sulatettuun suklaaseen ja piirrä leivinpaperille spiraalin muotoisia kuvioita. (Spiraalit voi tehdä myös pursotinpussin avulla).
- Anna suklaan kovettua, jonka jälkeen irrota se varovasti ja asettele kakulle.
3. Suklaapursotukset – kirjaimet, numerot ja muut kuviot
- Täytä pursotinpussi sulatetulla suklaalla.
- Pursota haluamasi muotoisia kirjaimia tai numeroita leivinpaperille.
- Irrota kovettuneet suklaat ja koristele kakku.
4. Suklaaraidat
- Valuta sulatettua suklaata suoraan kakulle lusikalla tai pursotinpussilla.
- Vedä hammastikulla tai veitsellä suklaan päältä raidat haluamaasi suuntaan.
5. Suklaaputous, suklaavaluma eli suklaadrip
- Sulata suklaata haluamassasi värissä ja koostumuksessa (katso valkosuklaakuorrute kakkuun eli valkosuklaa drip ohje täältä), ja anna sen hieman jäähtyä.
- Kaada suklaa pursotinpussiin, johon leikkaa pieni reikä tai sitten käytä lusikkaa valuttamisessa.
- Aloita valuttamaan suklaata kakun reunoille niin, että suklaa valuu kakun päältä ajoittain kakun reunoja pitkin alas.
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Create your own review