Mansikkamousse Kakkuun tai Jälkiruoaksi Sellaisenaan

Mansikkamousse kakkuun on pehmeä ja raikas täyte, mutta myös valloittava jälkiruoka sellaisenaan.
Mansikkamousse kakkuun mansikat

Mansikkamousse kakkuun täytteenä tai jälkiruokana on erittäin hyvä ja suosittu valinta.

Työkalut

  1. Tehosekoitin tai sauvasekoitin
  2. Kattila
  3. Vatkain

Mansikkamousse resepti

Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

  • 450 g mansikoita (tuore tai pakaste)
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 3,5 dl kuohukermaa

Ohje

  1. Soseuta mansikat soseeksi. Siivilöi sose siivilän läpi tasaiseksi.
  2. Lisää kattilaan mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua. Laita keskilämmölle, jonka jälkeen kuumenna noin 3-5 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua.
  3. Samalla kun seos kiehuu, sekoita erillisessä kulhossa kylmä vesi ja liivatejauhe keskenään. 
  4. Kun mansikkaseos on paksuuntunut, lisää joukkoon liivateseos. Kuumenna, kunnes liivateseos on sekoittunut joukkoon.
  5. Laita mansikkaseos jääkaappiin jäähtymään, kunnes se on täysin jäähtynyt.
  6. Vatkaa kerma, kunnes muodostuu kiinteitä huippuja.
  7. Lisää kerman joukkoon puolet jäähtyneestä mansikkaseoksesta ja kääntele varovasti sekoittaen. Lisää loput seoksesta ja sekoita, kunnes se on tasainen.
  8. Jälkiruoaksi: Anna mansikkamoussen jähmettyä 2-4 tuntia jääkaapissa, jolloin se on valmiina syötäväksi sellaisenaan. Kakun täytteeksi: levitä mansikkamousse kakkuun halutulla tavalla, jonka jälkeen anna jähmettyä ainakin 2-4 tuntia jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
201 kcal

Rasva
14,5 g

Hiilihydraatti
16 g

Sokeri
14,7 g

Proteiini
1,8 g

Suola
0,04 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini