Mustikkamuffinit Muruilla

Mustikkamuffinit ovat aina hyvä idea, kun niitä tekee mieli tai etsit juhliin sopivaa tarjoiltavaa.

Kun tiedät, että nyt on oikea aika valmistaa mustikkamuffineja, niin silloin on oikea aika. Tällä ohjeella valmistat taivaallisen hyvät muffinit, joista ei jää muruakaan jäljelle. Lue resepti ja aloitetaan!

Työkalut

  1. Kulho
  2. Muffinivuoka (12 kpl)

Mustikkamuffinit resepti

Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

Muffinit:

  • 110 g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
  • 150 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilja-uutetta
  • 1 ½ dl maitoa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 150 g mustikoita

Päällinen:

  • 2,5 rkl sokeria
  • 2,5 rkl fariinisokeria
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 60 g voita

Ohje

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 
  2. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauho, suola, leivinjauhe ja sokeri. 
  3. Lisää kananmunat ja vanilja sulaneen voin kulhoon ja sekoita varovasti, jonka jälkeen lisää maito. 
  4. Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita varovasti. Lisää varovasti sekottaen mustikat taikinaan.
  5. Laita taikina jäähtymään jääkaappiin 30 minuutiksi.
  6. Valmista päällinen sekoittamalla fariinisokeri, sokeri, vehnäjauho ja kaneli pienessä kulhossa, muussaa voi haarukalla sekaan, kunnes seos on tasainen.
  7. Täytä muffinivuoat ⅔ täyteen taikinalla ja ripottele päälle runsaasti päällystettä. Paista mustikkamuffinit 200°C asteessa 13-17 minuuttia tai kunnes muffinssiin työnnettyyn hammastikkuun ei tule taikinaa.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
313 kcal

Rasva
14 g

Hiilihydraatti
35 g

Sokeri
21 g

Proteiini
3,7 g

Suola
0,5 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini