Kun tiedät, että nyt on oikea aika valmistaa mustikkamuffineja, niin silloin on oikea aika. Tällä ohjeella valmistat taivaallisen hyvät muffinit, joista ei jää muruakaan jäljelle. Lue resepti ja aloitetaan!
Työkalut
- Kulho
- Muffinivuoka (12 kpl)
Mustikkamuffinit resepti
Average rating: 0 reviews
⏱Valmistusaika
30 min
⏳Paistoaika
13-17 min
⌛️Yhteensä
47 min
🍴Annoskoko
12
🍽 Ateria
Jälkiruoka
📈Vaikeus
Keskivaikea
Ainesosat
Muffinit:
- 110 g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
- 150 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vanilja-uutetta
- 1 ½ dl maitoa
- 150 g vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 150 g mustikoita
Päällinen:
- 2,5 rkl sokeria
- 2,5 rkl fariinisokeria
- 60 g vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
- 60 g voita
Ohje
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauho, suola, leivinjauhe ja sokeri.
- Lisää kananmunat ja vanilja sulaneen voin kulhoon ja sekoita varovasti, jonka jälkeen lisää maito.
- Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita varovasti. Lisää varovasti sekottaen mustikat taikinaan.
- Laita taikina jäähtymään jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Valmista päällinen sekoittamalla fariinisokeri, sokeri, vehnäjauho ja kaneli pienessä kulhossa, muussaa voi haarukalla sekaan, kunnes seos on tasainen.
- Täytä muffinivuoat ⅔ täyteen taikinalla ja ripottele päälle runsaasti päällystettä. Paista mustikkamuffinit 200°C asteessa 13-17 minuuttia tai kunnes muffinssiin työnnettyyn hammastikkuun ei tule taikinaa.
Reseptin ravintosisältö per 100 g
Energia
313 kcal
Rasva
14 g
Hiilihydraatti
35 g
Sokeri
21 g
Proteiini
3,7 g
Suola
0,5 g
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Create your own review