Tämä taivaallinen sitruunakakku osuu ja uppoaa jokaisella kerralla. Se on helppo valmistaa ja maistuu myös perheen pienimmille.
Työkalut
- Leipävuoka tai pyöreä 20-22 cm kakkuvuoka
Sitruunakakku resepti
Average rating: 0 reviews
⏱Valmistusaika
10 min
⏳Paistoaika
1 h 20-30 min
⌛️Yhteensä
1 h 40 min
🍴Annoskoko
10-12
🍽 Ateria
Jälkiruoka
📈Vaikeus
Helppo
Ainesosat
Kakku:
- 300 g sokeria
- 1 sitruunan kuoret
- 4 isoa kananmunaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 240 g erikoisvehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 80 g ruokaöljyä
- 1 tl sitruunauutetta
Koristeluun:
- Tomusokeria
Ohje
- Sekoita hieromalla sokeri ja sitruuna keskenään.
- Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää seokseen kuohukerma ja sekoita taas tasaiseksi.
- Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
- Lisää taikinaan öljy ja sitruunauute ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista 160 °C 1 h 20 min – 1h 30 min.
- Kun sitruunakakku on jäähtynyt, koristele se lopuksi tomusokerilla. Vinkki: halutessasi voit sekoittaa tomusokerin joukkoon hieman vettä, jolloin saat valuvan kuorrutteen kakun päälle.
Reseptin ravintosisältö per 100 g
Energia
333 kcal
Rasva
14 g
Hiilihydraatti
47 g
Sokeri
30 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,4 g
Submit your review | |
1 2 3 4 5 | |
Submit Cancel |
Create your own review