Sitruunakakku Resepti

Sitruunakakku on raikas leivonnainen, joka sopii hyvin kakkukahveille tai leivottavaksi silloinkin, kun tekee vain mieli leipoa.
Sitruunakakku koristeltu

Tämä taivaallinen sitruunakakku osuu ja uppoaa jokaisella kerralla. Se on helppo valmistaa ja maistuu myös perheen pienimmille.

Työkalut

  1. Leipävuoka tai pyöreä 20-22 cm kakkuvuoka

Sitruunakakku resepti

Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

Kakku:

  • 300 g sokeria
  • 1 sitruunan kuoret
  • 4 isoa kananmunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 240 g erikoisvehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 80 g ruokaöljyä
  • 1 tl sitruunauutetta

Koristeluun:

  • Tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita hieromalla sokeri ja sitruuna keskenään.
  2. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää seokseen kuohukerma ja sekoita taas tasaiseksi.
  4. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
  5. Lisää taikinaan öljy ja sitruunauute ja sekoita.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 160 °C 1 h 20 min – 1h 30 min.
  8. Kun sitruunakakku on jäähtynyt, koristele se lopuksi tomusokerilla. Vinkki: halutessasi voit sekoittaa tomusokerin joukkoon hieman vettä, jolloin saat valuvan kuorrutteen kakun päälle.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
333 kcal

Rasva
14 g

Hiilihydraatti
47 g

Sokeri
30 g

Proteiini
5,7 g

Suola
0,4 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini