Suussasulava Suklaakakku Ohje

Haluatko valmistaa suklaakakun, joka onnistuu ja on myös erittäin suklainen? Sellainen nautinnollinen suklaalohduke. Taisimme nyökätä samaan tahtiin. 
Suklaakakku ohje

Mlitä kuulostaa suklaakakku ohje, jonka voi oikeasti tehdä helposti kotona? Minusta ainakin se kuulostaa täydelliseltä. Juuri sellaiselta, jonka tarvitsisi kiireen keskellä ja muutenkin, kun kaikki raaka-aineet ovat kallistuneet aivan liian nopeasti. 

Suklaakakku ohje

Suklaakakku on monien suosikki, etenkin niiden, jotka rakastavat suklaata. Syitä tälle on monia. Se on mehevä, pehmeä ja herkullinen. Kaikkea, mitä kakulta voikaan toivoa. Joskus sitä vain tekee mieli, mutta monesti se on myös suosikkimaku, jota haluaa olevan tarjolla joka juhlissa.

Itse en kieltäytyisi koskaan suklaakakusta.

Pääasia on, ettei se ole kuiva.

Suklaakakun haluaa olevan niin mehevä, että jokainen lusikallinen tulee syödyksi. Salaa myös jokaikinen murunen, joka on jäänyt lautaselle.

Puhumattakaan suklaatäytteestä! Se on pehmeä ja runsas, joka tuo suklaakakun kaikki maut yhteen.

Haluatko sinäkin jo kokeilla tätä suklaakakku ohjetta?

Eikun vain tarkastelemaan ohjetta ja valmistamaan suklaakakkua kotona.

Lue myös vinkit, kuinka kakun koristelu suklaalla onnistuu.

Työkalut

  1. 20 cm kakkuvuoka
  2. Vatkain
  3. Siivilä
  4. Kulho

Suklaakakku resepti

Helppo Kakku
Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

Pohja:

  • 350 g jauhoja
  • 100 g kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 500 g sokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 3,7 dl täysmaitoa
  • 1,8 dl ruokaöljyä
  • 2 dl keitettyä vettä

Täyte:

  • 90 g tummasuklaata
  • 150 g voita (huoneenlämpöinen)
  • 250 g tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl täysmaitoa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet siivilän läpi keskenään. 
  2. Lisää joukkoon nestemmäiset ainekset ja sekoita.
  3. Jaa taikina kahteen osaan, koska paistat kaksi kakkupohjaa. Paista kakkupohjat 160 °C kiertoilmalla noin 30-35 minuuttia.
  4. Täytettä varten sulata tummasuklaa ja anna jäähtyä kokonaan. 
  5. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ainakin 5 minuuttia kunnes se on tasaisen pehmeä ja vaalea.
  6. Lisää joukkoon puolet tomusokerista, vatkaa tasaiseksi ja lisää loput tomusokerit, kaakaojauhe, maito ja suklaa, ja vatkaa taas tasaiseksi.
  7. Levitä puolet täytteestä yhdelle pohjalle, lisää päälle toinen pohja, jonka jälkeen levitä loput täytteestä kakulle.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
650-750 kcal

Rasvaa
25-35 g

Hiilihydraatteja
80-100 g

Sokeria
50-70 g

Proteiinia
8-13 g

Suola
0.1-0.4 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jaa tämä resepti

Facebook
Twitter
Pinterest

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini