Vadelmamousse kakun väliin

Vadelmamousse kakun väliin on maistuva sekä täytteenä että jälkiruokana.

Vadelmamousse kakun väliin on raikas vadelmatäytteenä tai yksinkertaisesti sellaisenaan nautittavaksi. Tämä vadelmatäyte on ihastuttavan vaaleanpunaisen värinen, joka antaa kakulle lisäväriä.

Työkalut

  1. Tehosekoitin tai sauvasekoitin
  2. Vatkain
  3. Kattila

Vadelmamousse resepti

Average rating:  
 0 reviews

Ainesosat

  • 450 g vadelmia (tuore tai pakaste)
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 3,5 dl kuohukermaa

Ohje

  1. Soseuta vadelmat soseeksi. Siivilöi sose siivilän läpi tasaiseksi.
  2. Lisää kattilaan vadelmasose, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua. Laita keskilämmölle, jonka jälkeen kuumenna noin 3-5 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua.
  3. Samalla kun seos kiehuu, sekoita erillisessä kulhossa kylmä vesi ja liivatejauhe keskenään. 
  4. Kun vadelmaseos on paksuuntunut, lisää joukkoon liivateseos. Kuumenna, kunnes liivateseos on sekoittunut joukkoon.
  5. Laita vadelmaseos jääkaappiin jäähtymään, kunnes se on täysin jäähtynyt.
  6. Vatkaa kerma, kunnes muodostuu kiinteitä huippuja.
  7. Lisää kerman joukkoon puolet jäähtyneestä vadelmaseoksesta ja kääntele varovasti sekoittaen. Lisää loput seoksesta ja sekoita, kunnes se on tasainen.
  8. Jälkiruoaksi: Anna vadelmamoussen jähmettyä 2-4 tuntia jääkaapissa, jolloin se on valmiina syötäväksi sellaisenaan. Kakun täytteeksi: levitä vadelmamousse kakun väliin halutulla tavalla, jonka jälkeen anna jähmettyä ainakin 2-4 tuntia jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö per 100 g

Energia
201 kcal

Rasva
15 g

Hiilihydraatti
14,4 g

Sokeri
13,8 g

Proteiini
1,8 g

Suola
0,04 g

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Aiheeseen liittyviä reseptejä

Ostoskorini